Laden Evenementen

« Alle Evenementen

“A German Christmas” – Margaretha Consort

22 december 2024 @ 15:30 17:00

€ 25 / Klik hier voor ticketverkoop

Op zondagmiddag 22 december neemt het Margaretha Consort u als bezoeker mee terug in de tijd. Het is een indrukwekkende gebeurtenis: een Kerstnachtdienst zoals die rond 1640 plaats had kunnen vinden…. Het Margaretha Consort nodigt u van harte uit om deze middag bij te wonen en zo samen op weg te gaan naar Kerst!

De inspirerende muzikale leiding is in handen van Marit Broekroelofs, celliste en gambiste. Zij weet met haar ensemble altijd de harten van het publiek te raken – en daaraan zal de prachtige klank van het kerkorgel, dat een prominente rol heeft in dit programma, meewerken.

Tijdens het kerstconcert klinken bekende advents- en kerstliederen zoals Nun komm der Heiden Heiland (Kom tot ons, de wereld wacht), Er is een roos ontloken, In dulci jubilo en andere. Koormuziek wordt afgewisseld met instrumentale delen, solisten, prachtige orgel-solo’s en … u kunt zelf ook meedoen!  Het publiek wordt namelijk van harte uitgenodigd om sommige liederen mee te zingen, in het programmaboekje wordt dat duidelijk aangeven. Zo bent u niet allen toehoorder maar ook onderdeel van het geheel.

Het Margaretha Consort is gespecialiseerd in de muziek uit de vroege barok. Die muziek wordt gespeeld en gezongen op hoog niveau. Het Consort is gevestigd in Nederland, maar de bezetting is internationaal. Aan dit programma werken musici mee uit Canada, Noorwegen, Polen, België, Spanje, Venezuela, en ook uit ons eigen land.

De musici bij dit concert zijn:

Sopraan: Hanne Marit Mordal Iversen, Margreet Rietveld, Marjon Strijk

Alt: Helena Poczykowska

Tenor: Kevin Skelton

Bariton: Gunther Vandeven

Bas: David McCune

Viola da gamba: Marit Broekroelofs, Maaike Boekholt, Ricardo Rodriguez Miranda

Violone: Marike Tuin

Kistorgel: Jorge Lopez Escribano

Kerkorgel: Gerrit Hoving.

Meer informatie en (vanaf augustus) kaartverkoop op: www.margarethaconsort.nl.

Zie ook :  https://youtu.be/MYhR-sjCg7g

€25