Laden Evenementen

« Alle Evenementen

“A heaven full of stars” – kamerkoor De Hoventoon

03 november 2024 @ 15:00 16:30


Dit jaar vieren we op zondag 3 november om 15.00 uur, onder leiding van Katalin Szabó, ons jubileum in de Bergkerk in Deventer. Niet voor niets hebben we ons concert een titel gegeven die ons feestelijke gevoel benadrukt: al 35 jaar zingen we de sterren van de hemel en we voelen ons ook een beetje een ster door heel mooie muziek ten gehore te brengen.

We geven dit keer een bijzondere invulling aan ons concert. Reis met ons mee door de ruimte en hoor hoe verschillende componisten als Daniel Elder (‘Star Sonnet’ en ‘Ballade to the Moon’), hunter t. johnson (‘Stars’) het heelal beleven en in muziek vertalen. En laat u verrassen door muziek van andere componisten, zoals Eric Whitacre.

Met een werk van Bob Chilcott (‘Five Days that Changed the World’) pakken we helemaal uit. Met medewerking van kinderkoor De Torenvalkjes en onder begeleiding van piano en pauken, vertolken we vijf historische gebeurtenissen die de wereld veranderd hebben, waaronder de eerste gemotoriseerde vlucht en de eerste mens in de ruimte. Muziek en tekst vullen elkaar heel goed aan, zodat er in ieder deel een levendig relaas te horen is van de hoofdpersonen. Van de strubbelingen als alles fout gaat bij de pogingen om te vliegen (maar vliegen is toch mogelijk als je maar vleugels aan dat idee geeft), tot aan de astronaut die vanuit de ruimte verslag doet van de schoonheid van de aarde.

Kaarten kosten in de voorverkoop € 15, bij de kerk € 17,50. Tot 12 jaar is de entree gratis.

Kaarten kunnen worden besteld door overmaking van het aantal kaarten x € 15 op bankrekening: NL40 RABO 0377 7813 55 t.n.v. Kamerkoor De Hoventoon Deventer (de kaarten liggen dan op naam klaar aan de zaal) of via de koorleden.

€17.50