Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Guido Lippens – Bergkerk Variaties I

29 september 2023 @ 11:00 19 november 2023 @ 17:00

Guido Lippens (geboren Terneuzen 1939) stelde zichzelf in zijn vroege werk opdrachten die aan monnikenwerk doen denken: series uit de hand getrokken rechte lijnen, cirkels met een volmaakt verloop van licht naar donker, arceringen en vlakvullingen. Hij werd er bekend mee, het leverde hem museumaankopen op en deelname aan Documenta 7 in 1982 in Kassel.

Juist in die periode bleek die strenge opvatting de aanloop te zijn naar uitbundige en kleurrijke schilderijen. Geometrische en aan de werkelijkheid ontleende vormen gaan een spel met elkaar aan waarbij de uitkomst ook voor de schilder zelf een voortdurende verrassing is. De ogenschijnlijke orde en symmetrie wordt bij nadere beschouwing ontregeld, het resultaat van kleine verstoringen in het patroon en het feit dat alles handwerk is: tekenen, figuurzagen, inschilderen, uitsteken met een guts.

De expositie Bergkerk Variaties 1 is de eerste solotentoonstelling waarin een bekende kunstenaar recent werk in de context van de Bergkerk opnieuw rangschikt en toont aan het publiek.  

0570595974

Bekijk de site van Organisator