Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bergkerkconcert Wishful Singing – “In de gloria – 800 jaar spirituele muziek”

17 februari 2023 @ 20:00 21:00

 

         

https://eventix.shop/qty2qug4

800 jaar spirituele muziek!

Wishful Singing bestaat uit vijf klassiek geschoolde zangeressen met loepzuivere stemmen. Met grote passie en expressie zingen zij een brede waaier aan muziekstijlen, uiteenlopend van werken uit de renaissance en de barok tot volksmuziek en close harmony. Ook voeren zij graag hedendaags repertoire uit van componisten als Kate Moore, Joey Roukens en Steven Kamperman.

De afgelopen jaren betoverden de zangeressen van Wishful Singing hun publiek met met de tijdloze schoonheid van het gregoriaans. In samenwerking met Herman Finkers – een groot pleitbezorger van deze muziek – zong Wishful Singing de Missa en Vespers in Mysterium en bracht de cd In Mysterium uit.

Wishful Singing zingt contemplatieve en energieke kerkmuziek en verkent zo de wortels van de vroege meerstemmigheid, die haar oorsprong vindt in het gregoriaanse gezang Ut queant laxis. Meer dan acht eeuwen muziek komen voorbij. Het programma beslaat een breed spectrum: van gregoriaanse en Byzantijnse gezangen uit de middeleeuwen tot close harmony en muziek van hedendaagse componisten als Ola Gjeilo en Duruflé. Naast kerkmuziek zingt het ensemble ook repertoire dat geïnspireerd is door de natuur.

Dit concert is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Podiumkunsten.

Tickets verkrijgbaar via de Eventix webshop, klik hiervoor op de link onderaan deze pagina.

Gegevens

Datum:
17 februari 2023
Tijd:
20:00 – 21:00
Kosten:
€10
Site:
https://eventix.shop/gty2qug4

Organisator

Events dEVENTer | Bergkerkconcerten
Telefoon
0570595074
E-mail
bergkerk@eventsdeventer.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Bergkerkplein 1, 7411 EN Deventer
Deventer, Netherlands
+ Google Maps