Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Concert Hans Dagelet & Henk van Glabbeek

24 februari 2023 @ 20:00 21:00

https://shop.ikbenaanwezig.nl/tickets/event/fools-on-the-hill-bergkerk-concert

“Fools on the hill” concert in de Bergkerk

Het resultaat van een bijzondere ontmoeting. Een bijzonder concert, een bijzondere ervaring op een bijzondere plek!

Oud Deventenaar, acteur, muzikant, auteur en kunstschilder, Hans Dagelet geeft samen met zijn zoon Mingus en Deventenaar Henk van Glabbeek, multi-instrumentalist een concert in de Bergkerk.

Hans bespeelt de trompet, bugel en verzorgt het stemwerk. Zijn zoon Mingus is te horen op toetsen en slagwerk en Henk van Glabbeek bespeelt oude snaar- en blaasinstrumenten van over de hele wereld. De drie mannen treden op in een bijzonder eenmalig concert, speciaal afgestemd op de sfeer en akoestiek van de Bergkerk.

De bijzondere akoestiek van de Bergkerk vraagt om een speciale, sferische muziekstijl. Hans en Mingus die hun muzikale roots in de jazz hebben, creëren samen met Henk een synthese met een prachtig spectrum van klankkleuren vol met improvisatie op electronische soundscapes. De beleving wordt versterkt en verdiept door het mystieke decor van de Bergkerk die speciaal verlicht zal zijn op deze avond.

Toeval

De oorsprong van deze muzikale ontmoeting tussen de familie Dagelet en Henk van Glabbeek ligt in een toevallige ontmoeting tijdens de opnamen voor de tv-serie HUNTED VIPS. Twee van de kinderen van Hans Dagelet, Mingus en Tatum waren deelnemers aan dit zogenaamde realityprogramma, waarbij mensen worden “opgejaagd” door politie en opsporingsdiensten, terwijl zij “onder de radar” moeten blijven en een ontsnappingsplek moeten bereiken. Tijdens hun tocht door het land liepen ze de multi-instrumentalist Henk van Glabbeek tegen het lijf, ergens bij een afgelegen boerderij bij Wilp. Zij waren op zoek naar een slaapplek in Deventer en die vonden ze bij Henk.

Klik

Na die toevallige ontmoeting is het contact gebleven. Afgelopen zomer nam Hans Dagelet, Tatum, Mingus en Henk mee op een herdenkingstocht in zijn geboortestad Deventer. Tijdens die tocht  “down memory lane” werd ook de Bergkerk bezocht. Hans stelde voor om hier gezamenlijk  een concert te geven. Aangezien Deventenaar Henk van Glabbeek al drie keer eerder een concert in de Bergkerk had gegeven waren de contacten snel gelegd. Het resultaat kunt u horen op 24 februari 2023 om 20.00 uur. Een kaartje kost € 15,- en de deuren van de Bergkerk openen om 19.30 uur

Bergkerkplein 1, 7411 EN Deventer
Deventer, Netherlands
+ Google Maps