Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“Via Crucis” – Huygens Vocaal Ensemble

19 maart 2023 @ 15:30 17:00

Op zondag 19 maart 15.30u zingt het Huygens Vocaal Ensemble het programma Via Crucis in de Bergkerk in Deventer.

De kruisweg (Via Crucis in het Latijn) is een onderdeel van de traditie van het christelijke Paasfeest. Het is een nabootsing in de vorm van schilderijen of beeldhouwwerken van de lijdensweg van Christus. Het Huygens vocaal Ensemble geeft in dit programma muzikale inhoud aan het lijdensverhaal van Christus.

HVE volgt niet overal de officiële voorgeschreven gezangen en psalmen, maar heeft gekozen voor een collectie motetten die goed bij de 14 kruisstatiën van de kruisweg passen.

Zij zingen koorwerken van Bach, Bruckner, Tijssen, Kats-Chernin, Poulenc, Byrd en Gesualdo. Stuk voor stuk indrukwekkende composities die op de prachtige locaties schitterend zullen klinken.

Bijzonder in het programma is het werk ‘Mater’ van de Australische componiste Kats-Chernin. Een zes stemmige zetting van Stabat Mater. Voor zover bekend slechts eenmaal eerder uitgevoerd in Nederland.

Het koor bestaat uit gedreven zangers, die het beste uit zichzelf willen halen. Het koor heeft een transparante klank, die goed tot zijn recht komt in de a-capella werken die het vaste bestanddeel van de programmering vormen. Het koor ziet zichzelf graag als ambassadeur voor de hedendaagse klassieke muziek maar put ook uit het traditionele repertoire.

Kaarten voor de concerten kosten € 15,- (ex. Boekingskosten) in de voorverkoop en € 20,- aan de kassa. Kaarten zijn te bestellen via de website van het koor: www.huygensmusic.nl