Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Portugese muziek Com o Vento Magda Mendes kwartet

15 juli 2023 @ 15:00 16:00

De Portugese zangeres Magda Mendes (geboren in Lissabon) volgde de zuidwester wind, de ’Sudoeste’ totdat ze uiteindelijk in Rotterdam neerstreek. Maak nu in Deventer kennis met de liedjes die de wind haar leerde: Com o vento

Ze neemt u mee op een muzikale reis langs de stranden van de Algarve, de kurkbomen van de Alentejo, de steegjes van Lissabon waar de Fado klinkt, de olijfbomen van haar vader en de bergen van het Noorden. De weemoed en de melancholie  die kenmerkend zijn voor de Portugese muziek zijn terug te horen in haar stem en in haar zelfgeschreven liedjes die speciaal voor dit programma zijn gearrangeerd door gitarist Ward Veenstra voor een nieuwe bijzondere bezetting bestaande uit viool, cello en gitaar. 

Al deze elementen komen samen in ‘Com o Vento’, uitgevoerd  in internationale bezetting: Magda Mendes (vocalen, ukelele, percussie) Ward Veenstra (akoestische en Portugese gitaren), Gustava Cabrera (viool) en Aleksandra Kaspera (cello).

In Com o vento staat Portugal centraal, evenals de melancholie die zo aan die Zuid Europese cultuur is verbonden.

Magda Mendes won in 2018 de Gouden Notekraker, de Nederlandse Muziek Industrie prijs van SENA voor professionele musici. Met deze prijs eren musici elkaar voor de meest inspirerende artistieke optredens van het afgelopen seizoen. De nominatie volgde op het verschijnen van Mendes’ cd Oliveiras.

 Zie ook: Magda Mendes