Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Suolle Kwintet

13 januari 2024 @ 15:00 16:00

Laat u het nieuwe jaar inblazen!

Het Suolle Ensemble legt zich toe op het voorbereiden en uitvoeren van afwisselende  kamermuziekprogramma’s, waarmee het publiek verrast en geboeid wordt. Het plezier in het samen muziek maken en de uitdaging om met onze totaal verschillende instrumenten elkaar toch te vinden in een gezamenlijke klankkleur, zijn zowel tijdens repetities als concerten een voortdurende bron van inspiratie.

 Het ensemble bestaat bij dit optreden uit vijf blazers en een pianiste:

  • Krista van den Esker, fluit
  • Arjan Eek, klarinet
  • Ati Gottschal, fagot
  • Sjoerd de Vries, hoorn
  • Alie Kruisselbrink, piano

Het programma van het concert op zaterdag 13 januari, waarmee het nieuwe jaar wordt ingeluid, is vooral vrolijk en optimistisch van sfeer

 De samenstelling van het Suolle Ensemble biedt enorm veel mogelijkheden om het veelzijdige werk uit te voeren dat zowel voor sextet als voor kleinere bezetting in wisselende combinaties is geschreven. Het repertoire waaruit het ensemble kan putten bestrijkt een periode van zo’n 250 jaar. De eerste werken voor blaaskwintet werden gecompeerd aan het eind van de 18de eeuw. Het was ook in die periode dat Mozart’s kwintet voor 4 blazers en piano verscheen, een werk dat verschillende andere componisten inspireerde om voor dezelfde samenstelling te schrijven. Maar ook in de eeuwen daarna schreven en schrijven componisten graag voor de verschillende combinaties van blazers met en zonder piano.