Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

“THE FLY” – Een spectaculaire adembenemende zomertentoonstelling

04 augustus 2023 @ 11:00 24 september 2023 @ 17:00

Entree € 9,00 volwassenen vanaf 16 jaar / Klik hier voor kaartverkoop

ATTENTIE : WEGENS GROOT SUCCES WORDT DE TENTOONSTELLING VERLENGD TOT EN MET 24 SEPTEMBER!!

Een reusachtige tent, ruim 21 meter hoog, in een kerkgebouw en in die tent een installatie/expositie met meer dan 100 werken van Jan M. Verburg. De kunstenaar schuwt de grote ruimte niet. In 2021 namen zijn befaamde leporello’s en doeken op groot formaat nog bezit van de Grote Kerk in Lochem. “The Gate Of The Lost Paradise” trok tienduizenden bezoekers en boekte unaniem lovende recensies in de landelijke pers. De expositie in de Bergkerk in Deventer kent een geheel andere opzet. De bezoeker die de kerk binnengaat ziet centraal in het middenschip een reusachtige tent oprijzen, een bijna futuristisch ‘Fremdkörper’ in een sobere middeleeuwse omgeving. Vanuit de opening van de tent zigzagt een leporello in de richting van het publiek. Als door de slang van de Schepping worden we verleid en meegevoerd door deze concertina tot in het binnenste van een wonderlijke ruimte. Daarbinnen blijkt het leporello van ruim 70 meter lengte slechts een onderdeel te zijn van een Gesamtkunstwerk. Licht en geluid spelen een spel met de meer dan 100 doeken die opstijgen tot aan de nok van de tent. Eén van die doeken is “The Fly”, gebaseerd op het gelijknamige gedicht van William Blake (1757-1827), de Britse schrijver, schilder en drukker die in zijn werken, net als Jan M. Verburg, een volstrekt eigen wereld weet te scheppen.
De gekozen vorm voor deze tentoonstelling vindt zijn oorsprong in “Le poème électronique”, het revolutionaire Philips Paviljoen voor de Wereldtentoonstelling in Brussel in 1958. Nu, 65 jaar later, heeft Verburg vanuit die bron een nieuwe vitale vorm gevonden. Verrassend en confronterend maar zeker ook een ongelooflijke belevenis.

OPENINGSTIJDEN: dinsdag t/m zondag van 11.00 uur tot 17.00 uur (maandags gesloten)
EXTRA: 2,9 en 16 september : zaterdagavond openstelling van 17.00 uur tot 22.00 uur met live-DJ van 19.00 tot 22.00 uur

Tijdens het Open Monumentenweekend 9 en 10 september entree kerk gedeeltelijk GRATIS, entree tentoonstelling tegen gereduceerd tarief van € 3,00 (normaal € 9,00)

Entree € 9,00 volwassenen vanaf 16 jaar / Klik hier voor kaartverkoop

Klik hier voor website lost-paradise.nl

CONTACT:     

Bergkerkplein 1, 7411 EN Deventer
Deventer, Netherlands
+ Google Maps