Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zaterdagmiddagconcert door Hanze Orkest Zwolle m.m.v. Yang Yang Cai, piano.

11 maart 2023 @ 15:00 16:00

Het orkest onder leiding van dirigent Frank Adams speelt  met Yang Yang Cai als pianiste op de vleugel het eerste pianoconcert van F. Chopin. Ook wordt door het orkest Prélude à l’après-midi d’un faune van Debussy ten gehore gebracht.

Yang Yang Cai (1998) is één van de grootste pianotalenten van haar gene­ratie, geprezen om haar verfijnde, esthetische vertolking en technische beheersing. Ze begon op vijfjarige leeftijd pianolessen te volgen bij Noor Relijk. Toen ze tien jaar was werd zij aangenomen in de klas van de voor­aanstaande piano-pedagoog Jan Wijn, bij wie zij ruim tien jaar heeft gestudeerd. In mei 2019 behaalde ze haar Bachelor aan het Conservatorium van Amsterdam.  Sinds oktober 2020 studeert zij aan de fameuze Imola Piano Academy bij Enrico Pace. Cai heeft inmiddels gespeeld in ver­scheidene belangrijke concertzalen o.a. in het Con­certgebouw Amsterdam en Koninklijk Theater Carré.  En nu dus in de Bergkerk in Deventer. Ook trad zij op in de tv-programma’s DWDD en Podium Witteman. Yang Yang Cai viel regel­matig in de prijzen. Zij won o.a. de Classic Young Masters Award (2017) en het concours van de Young Pianist Foundation (2019).

Het HanzeOrkest  is het symfonieorkest uit de regio Zwolle. Het bestaat uit beroepsmusici en vergevorderde amateurs en heeft op dit moment ongeveer 50 leden. De meeste orkestleden zijn afkomstig uit Zwolle en wijde omgeving. Ook begeleidt het orkest koren uit de omgeving, geeft het jong talent een kans om met het orkest te soleren en werkt het desgevraagd mee aan bijzondere evenementen in de regio. In 2022 bestond het orkest 32 jaar. Het komt naar Deventer in de volledige bezetting!

Vanaf 2011 speelt het orkest onder de inspirerende leiding van dirigent Frank Adams. Adams stu­deerde directie Eerste en Tweede Fase aan het Brabants Conservatorium.  De basis voor het uit­voeren van klassieke muziek heeft hij gevonden in uitvoeringspraktijk 18e eeuw. Dit in de over­tuiging dat kennis en visie op deze uitvoerings­praktijk essentieel is voor het uitvoeren van het hele muziekrepertoire. In 2016 behaalde hij zijn masterdiploma Musicologie aan de Universiteit van Utrecht. Adams is ook artistiek leider / chef dirigent van Kamerata Zuid, het kamerorkest van de stad Tilburg.   

Programma:

Het 1e pianoconcert in E-mineur van Frédéric Chopin (1810-1849).

De 20-jarige Frédéric Chopin (de verfranste naam van de in Polen geboren Fryderyk Franciszek Chopin) is één van de grootste componisten uit de romantische periode (tussen ongeveer 1815-1910), waarin alles draaide om fantasie en gevoel. Het langzame tweede deel uit Chopin’s eerste pianoconcert heet ook nog eens “Romanze” en ingeleid door fluisterende gedempte strijkers komt de piano tevoorschijn met een prachtige melodie. Hoewel vooral bekend om dit lyrische middendeel bevat dit concert ook melodische pareltjes in de twee buitenste delen.

Prélude à l’après-midi d’un faune van Claude Debussy (1862-1918)

Bij de Franse Claude Debussy zijn klankkleur en statische harmonie het belangrijkst in zijn muziek. De raadsels van de natuur fascineerden Debussy. Dat blijkt o.a. uit dit orkestrale meesterwerk Prélude à l’après-midi d’un faune. In dit dromerige orkest­werk dat verhaalt over een bosgod (faun) lijkt Debussy de tijd stil te zetten. Het stuk is een van de duidelijkste voorbeelden van Debussy’s impres­sionistische stijl, waarin licht en het gevoel van het moment regeren. Debussy liet zich hier inspireren door het gedicht met dezelfde naam van  Stéphane Mallarmé

Kerk open om ca. 14:30 uur. 

Na afloop van het concert rekenen we weer op uw gift. Deze gift is onmisbaar voor het organiseren van de concerten, zoals huur kerk, gage musici, geluidsapparatuur etc.  

Het HanzeOrkest  is het symfonieorkest voor gevorderde amateurmusici uit de regio Zwolle. Het bestaat uit beroepsmusici en vergevorderde amateurs en heeft op dit moment ongeveer 50 leden. De meeste orkestleden zijn afkomstig uit Zwolle en directe omgeving; daarnaast komen er ook leden uit Assen, Apeldoorn en Harderwijk. Ook begeleidt het orkest koren uit de omgeving, geeft het jong talent een kans om met het orkest te soleren en werkt het desgevraagd mee aan bijzondere evenementen in de regio. In 2022 bestond het orkest 32 jaar. Het orkest speelt onder de inspirerende leiding van dirigent Frank Adams.

Het komt naar Deventer in de volledige bezetting!

Gegevens

Datum:
11 maart 2023
Tijd:
15:00 – 16:00
Kosten:
Gratis
Site:
zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

Organisator

Stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer
E-mail
info@zaterdagmiddagconcertendeventer.nl
Site
Bekijk de site van Organisator