Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Zaterdagmiddagconcert door Sweelinck Koper Kwintet

07 januari 2023 @ 15:00 16:00

Het Sweelinck Koperkwintet bestaat uit koperblazers van maar liefst vijf conservatoria en richt zich op de uitvoering van orgelrepertoire.
Wat maakt het Sweelinck Koperkwintet dan zo bijzonder? Eigenlijk is dit eenvoudig te verklaren aan de hand van de naam: die is niet zomaar gekozen, maar staat voor twee belangrijke kenmerken van het ensemble. Dat eerste kenmerk is repertoirekeuze. Dit ensemble is opgericht om orgelmuziek, letterlijk, nieuw leven in te blazen. Het kwintet treedt dus altijd op in combinatie met orgel en slagwerk. Voor deze unieke bezetting bestaat geen bladmuziek en derhalve schrijven de leden van het kwintet al hun arrangementen zelf.

Het andere aspect is leeftijd. Met een gemiddelde leeftijd van 24 jaar is dit ensemble nog erg jong. In de diverse jeugdorkesten van Nederland leerden de muzikanten elkaar kennen wat de unieke situatie veroorzaakt dat de leden afkomstig zijn van de conservatoria van Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Groningen en Maastricht. En dan die naam? Nederlands grootste componist én organist is tevens naamgever van het enige orkest waarin alle kwintetleden daadwerkelijk tegelijkertijd in hebben gespeeld: UvA-Orkest J.Pzn Sweelinck.

De line-up zal zijn:
Sebastiaan Haverkate Trompet
Sander Beens Trompet
Hugo Pieters Hoorn
Niels Jacobs Trombone
Coen van den Bos Tuba

Jarick Bruinsma Pauken/slagwerk
Maarten Wilmink Orgel

Gegevens

Datum:
07 januari 2023
Tijd:
15:00 – 16:00
Kosten:
Gratis

Organisator

Stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer
E-mail
info@zaterdagmiddagconcertendeventer.nl
Site
Bekijk de site van Organisator
Bergkerkplein 1, 7411 EN Deventer
Deventer, Netherlands
+ Google Maps