Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bergkerkconcert met André Kerver (klarinet) en Gijs van Schoonhoven (orgel)

24 juni 2023 @ 20:00 21:00

In de Bergkerk zal op zaterdagavond 24 juni vanaf 20.00 uur het Klarinetconcert in A-majeur van Mozart klinken, uitgevoerd door de weergaloze André Kerver op klarinet, harmonieus begeleid door Gijs van Schoonhoven op het majestueuze Holtgräve-orgel. Ergens tussen het Allegro, Adagio en Rondo van een van de laatste voltooide werken van Mozart, is er een verrassende wending op de klank die Nicholas Robert Thayer speciaal voor de expositie van beeldend kunstenaar Sibyl Heijnen heeft gecreëerd. 

Andre Kerver was vele jaren 1e klarinettist en solist bij Orkest van het Oosten en is oprichter van het Valerius Ensemble. Geboren Deventenaar Gijs van Schoonhoven is stadsorganist van Enschede en begeleidt al improviserend geluidloze films. Beide musici zijn klassiek geschoold en meester in het improviseren. 

In de Deventer Bergkerk is in 2021 een nieuwe concertserie gestart onder de naam Bergkerkconcerten. De concerten bieden een kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en traditionele/wereldmuziek. 


Entree € 12,00 / Klik hier voor ticketverkoop