Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Henk van Glabbeek & Yvonne Vruggink – Symphony of Compassion

30 juni 2023 @ 20:00 21:00

Entree € 15,00 / Klik hier voor ticketverkoop

Symphony of Compassion is weer een bijzonder concert van de multi-instrumentalist en producer Henk van Glabbeek met gast vocalist Yvonne Vruggink. Henk speelt vaker in de Bergkerk. Hij weet als geen ander gebruik te maken van de bijzondere akoestiek en de sfeer van de kerk. Dit keer te midden van een prachtige kunst-installatie van Sibyl Heijnen. In deze symfonie is alle muziek door Henk zelf gecomponeerd en gespeeld. Als je je ogen sluit is het alsof je een compleet orkest hoort. De diepe harmonische klanken van de soundscapes combineert Henk met zang en de subtiele klanken van snaar- en blaasinstrumenten van over de hele wereld. Bij een aantal tracks zal Yvonne Vruggink een prachtige vocale bijdrage geven.

Er komt een scala aan instrumenten voorbij zoals de Indiase sitar en de bansuri fluit, de Perzische snaar-instrumenten zoals de taar, setar en de ney fluit, de diep melancholische Armeense duduk, Japanse shakuhachi fluit, Syrische oud en nog veel meer bijzondere instrumenten. Het wordt een magische muzikale reis naar het hart als de plek waar de compassie woont.

Bij dit concert kun je kiezen om op een stoel te gaan zitten, maar je mag ook een plekje in de kerk zoeken om te gaan liggen en je zo door de muziek te laten meenemen. Als je dat wilt moet je wel je eigen matje meenemen.

Het concert vindt plaats op vrijdagavond 30 juni om 20.00 uur.

De deuren van de Bergkerk openen 19.15 uur

Adres: Bergkerkplein 1. Deventer

Entree € 15,00 / Klik hier voor ticketverkoop