Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Groot Kamerorkest “Barock Sommer”

03 februari 2024 @ 15:00 16:00

We kunnen dit programma een ode aan Antonio Rosetti noemen. Het orkest speelt het Eerste Hoboconcert met Federico Forla als solist, en daarnaast de prachtige Symfonie in G-mineur, ook van Rosetti.

Deze werken worden geflankeerd met een vroege symfonie van Joseph Haydn, en een late Sinfonia van Johann Adolph Hasse, een componist die doorgaans geassocieerd wordt met de late barok, maar die in zijn lange leven ook de vroeg-klassieke stijl heeft omarmde. Hij schreef o.a. zijn Oratorium “Het Lied van de Drie Kinderen”, dat na de eerste uitvoering in 1737 in 1774 opnieuw werd uitgevoerd in Wenen. Voor die gelegenheid schreef Hasse een nieuwe Sinfonia, die Barock Sommer tijdens dit concert uitvoert.

Federico Forla studeerde moderne hobo en barokhobo in Turijn en in Den Haag. Hij speelde onder andere met het orkest van Herreweghe en het orkest van de 18de eeuw. Federico speelt ook veel kamermuziek.

Dirigent : Edoardo Valorz

Solist: Federico Forla, hobo

Programma:

Johann Adolph Hasse: Sinfonia uit Il Cantico de Très Fanciulli

Antonio Rosetti: Eerste Hoboconcert in C; Federico Forla solist

Joseph Haydn: Symfonie Nr.9 in D

Antonio Rosetti: Symfonie in G-mineur A41 

  Edoardo Valorz is klavecinist en organist. Hij werd geboren in Italië enstudeerde daar orgel bij Wijnand van de Pol. Na het gymnasium studeerde hij musicologie en daarnaast klavecimbelbij Patrizia Marisaldi in Vicenza (I). Hij behaalde zijn bachelor- enmastergraad in Den Haag waar hij klavecimbel studeerde bijTon Koopman en Tini Mathot, en basso continuo bij Patrick Ayrton.   Brock Sommer dirigent doardo Valorz